Caesarstone

Hoe wordt CaesarStone® gemaakt?

CaesarStone® bestaat voor 95% uit fijne, in de natuur voorkomende kwartskorrels en voor de resterende 5% uit polyester bindmiddel. Onder toevoeging van het gewenste kleurpigment wordt van deze twee componenten een homogeen mengsel gemaakt.

Door middel van een geavanceerde verdichtingstechniek – een combinatie van trillen, vacuümtrekken en persen – ontstaat een zeer compacte stenen plaat met een dikte van 13 mm en een royaal formaat van 3.00 x 1.37 meter. Na het kalibreren (= van dikte schuren) en polijsten ontstaat een plaatmateriaal met unieke eigenschappen, dat bijzonder geschikt is voor keukenbladen.

CaesarStone® is hard, 7 op de ‘Schaal van Mohs’. Mohs is een hardheidsschaal voor steen met een schaalaanduiding van 1 t/m 10 (1 = gips en 10 = diamant). CaesarStone® laat zich uitsluitend met diamantgereedschappen bewerken

© Rhedens Keukenhuys - Groenestraat 46 - 6991 GG Rheden - Tel: +31 (0)6 - 213 988 85 - info@rhedenskeukenhuys.nl